مهندس اکبر فرج نیا مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی بعد از ظهر امروز در یک مصاحبه مطبوعاتی پیرامون طرح ملی قبوض سبز ( طرح حذف قبوض کاغذی برق ) به سئوالات خبرنگاران رسانه های گروهی پاسخ گفت.
مهندس اکبر فرجنیا مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجانشرقی در نشست خبری با رسانههای گروهی استان اظهار کرد: شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانشرقی با قریب به ۹۰۰ هزار مشترک در ۱۹ حوزه مدیریتی و ۳۵ شعبه خود در سطح استان به غیر از شهرستانهای تبریز، اسکو و آذرشهر در حال خدماترسانی شبانهروزی به مردم است تا برق مطمئن و پایدار ایجاد شود.
اجرای تحول دیجیتالی در صنعت برق کشور
مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجان شرقی تحول دیجیتالی را در کسبوکار صنعت برق مورد اشاره قرار داد و گفت: حذف قبوض کاغذی و ارسال پیامکی یا دیجیتالی از اول مهرماه سال جاری آغاز شده و 10 روش برای پرداخت هزینه برق طراحی شده است که گام نخست در مسیر دیجیتالی شدن کسبوکار برقی است.
وی با تأکید بر اینکه "از تکنولوژی برای مدیریت بهتر جریان برق استفاده میکنیم که حتی ادعا میکنیم که در دنیا کمتر کشوری برخی از توانمندیهای ما را در اختیار دارد"، تصریح کرد: نصب کنتورهای هوشمند، کنترل هوشمند بار شبکه و... از دیگر اقدامات تحول دیجیتالی در صنعت برق است.
فرجنیا از وجود 36 میلیون مشترک برق در کشور خبر داد که 220 میلیون قبض کاغذی بهصورت سالانه منتشر میشد، افزود: انتشار قبوض کاغذی برش درختان و چالشهای محیط زیستی را در پی دارد که هزینههای ریالی در اولویت بعدی اهمیت قرار دارد، در این راستا هم اکنون ۹۸ درصد شماره تلفنهای مشترکان استان در سامانه این شرکت ثبت شده و هزینه برق مصرفی آنها از اول مهرماه امسال از طریق پیامک به آنها ارسال میشود و آنها میتوانند با استفاده از روشهای دهگانه اقدام به پرداخت هزینه برق خود کنند این روشها طوری پیشبینی شده که همه اقشار با انواع سطح امکانات و سواد، به آن دسترسی خواهند داشت.
وی با ابراز اینکه بهزودی برای توزیع «کارت هوشمند انرژی» برنامهریزی و طراحی میشود، اضافه کرد: این کارت انرژی عین کارت هوشمند سوخت خواهد بود که هر مشترک یک کارت خواهد داشت که انواع کارتهای بانکی میتواند بهعنوان کیف پول الکترونیکی مورد استفاده قرار گیرد.
مهندس فرجنیا در تشریح روشهای دهگانه پرداخت الکترونیکی قبوض برق اظهار داشت: این روشها شامل استفاده از پیوند پیامک تلفن همراه متصل به اینترنت، استفاده از اپهای صنعت برق، سرویسهای پرداخت و اپ بانکها با ثبت شناسه قبض، وبسایتها و وبسایت شرکتهای توزیع، شمارهگیری *۷۳۳*۱۵۲۱# یا *۷۴۱*۱۵۲۱# در تلفن همراههای غیرهوشمند، مراجعه به دستگاه های خودپرداز یا ATM و انتخاب گزینه پرداخت قبوض، با ثبت شناسه قبض در POS، با شمارهگیری ۱۵۲۱ و دنبال کردن کدهای دستوری، دفاتر پیشخوان و ICT روستایی بوده و در صورت استفاده نکردن از روشهای ۹گانه فوق مشترک میتواند شناسه قبض خود در اختیار افراد معتمد مانند بستگان خود قرار دهند تا آنها هزینه قبض را پرداخت کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجانشرقی در ادامه گفتگوی خود به «سامانه دوسویه ارتباط با مشترکین» اشاره و در این خصوص ابراز کرد: این طرح که در شرکت توزیع برق آذربایجانشرقی طراحی شده در فاز اول ابتدا در حوزه مشترکین صنعتی و در فازهای بعدی با تمام مشترکین راهاندازی خواهد شد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر تعیین تعرفه برای ارزهای دیجیتالی، عنوان کرد: ارز دیجیتالی امسال یکی از دغدغههای مهم کشور در مصرف برق بود که البته دیدگاه ما نیز در راستای ممنوع کردن نبود که البته دولت نیز آن را به عنوان کسب و کار جدید در کشور تائید کرد، از اینرو افراد متقاضی برای انجام این کار و گرفتن تعرفه باید به وزارت صمت بروند که در روزهای آتی تعرفههای آن ابلاغ خواهد شد.
گزارش عملکرد شرکت توزیع برق آذربایجانشرقی در خصوص زلزله 17 آبان شهرستانهای میانه و سراب
مهندس فرجنیا، مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجانشرقی با اشاره به زلزله بامداد جمعه ۱۷ آبان در شهرستانهای میانه و سراب گفت: براساس برآورد اولیه، این زلزله حدود ۲۰ میلیارد ریال خسارت بر تاسیسات این شرکت وارد کرده است که معمولاً در روزهای آتی و بازسازی شبکه، رقم دقیق خسارت مشخص میشود.
وی با بیان اینکه این خسارت برای مراحل بعدی مانند آواربرداری و جابجایی تیرهای برق پیشبینی شده است، افزود: وقوع زلزله آسیب جدی به تاسیسات برق شرکت توزیع نیروی برق استان وارد نکرده است.
وی یادآوری کرد: ۲۷ روستای سراب و ۱۳ روستای میانه در این زلزله خسارت دیده است و در ساعات اولیه صبح روز وقوع زلزله برق در تمامی روستاها به جز روستاهای «اللهحق» و «ورنکش» به علت رعایت نکات ایمنی برق دایر بود و تا ظهر همان روز نیز برق این روستاها نیز برقرار شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجانشرقی گفت: در روز اول حادثه تمام چادرهای اسکان موقت برقدار شد و همکاران این شرکت با حضور در روستاهای زلزله زده آمادهاند درصورت احداث چادر جدید به آنها برقرسانی کنند.
پیک تابستان سال جاری با وجود رشد بار در حوزه های کشاورزی و صنعتی بدون خاموشی طی شد
مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجانشرقی گفت: در پیک تابستان امسال با وجود رشد بار ۹.۵ تا ۱۰ درصدی مصرف انرژی در بخش صنعت، ۱ تا ۱.۵ درصدی در بخش کشاورزی و ۳.۵ تا ۴ درصدی در بخش خانگی با برنامه ریزی در قالب برنامه ۰۹۸ بدون خاموشی در سطح استان سپری شد در حالی که در پیک تابستان سال ۹۷ به دلایل مختلف از جمله کمبود بارندگی خاموشی های محدودی به مشترکان تحمیل شد.
فرج نیا، افزود: در سال جاری به دلیل برنامهریزی منسجم در قالب برنامه ۰۹۸ وظایف مدیریت های استانی و شهرستانی مشخص و به شهرستانها ابلاغ شد و با اجرای این برنامه و همکاری مشترکان خاموشی برق در استان روی نداد.
وی با بیان اینکه در سال جاری به هیچ کدام از بخشهای تولید ثروت و صنعت استان لطمهای از ناحیه برق وارد نشده است، گفت: برنامه سال ۹۹ وزارت نیرو در قالب ۰۹۹ به صورت برش ملی و استانی در حال تنظیم است تا سال آینده نیز بدون خاموشی سپری شود.
واحدهای صنعتی استان به کنتورهای هوشمند مجهز شدهاند
مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجانشرقی گفت: واحدهای صنعتی استان به کنتورهای هوشمند مجهز شده اند و میزان مصرف برق آن ها از راه دور کنترل می شود و برای محاسبه هزینه برق مصرفی آن ها نیازی به مراجعه مستقیم به این واحدها وجود ندارد.
فرج نیا، ادامه داد: از سال گذشته کنتورهای هوشمند برای مشترکان پر مصرف نیز نصب می شود تا امکان کنترل برق مصرفی آن ها از را دور فراهم شود.
تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار آذربایجان شرقی از نعمت برق برخوردار هستند
مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجانشرقی گفت: در زمان کنونی تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار استان برقدار بوده و ضریب نفوذ برق در این استان نزدیک ۱۰۰ درصد است.
مهندس فرج نیا، با بیان اینکه سال گذشته ۱۱ روستای بالای ۱۰ خانوار برق دار شدند، ادامه داد: امسال به ۱3 روستای دارای بیش از ۷، ۸ خانوار استان که دارای سکونت های دایم و فصلی هستند برق رسانی می شود.
وی یادآوری کرد: با برق رسانی به روستاهای دارای سکونت دایم و فصلی، مهاجرت معکوس در آن ها روی داده است به وطوری که روستایی که قبل از داشتن برق دارای ۱۰ خانوار بود پس از برق رسانی به آن تعداد خانوارهای آن به ۳۰ خانوار رسیده است.
خرید تضمینی برق از مشترکین
مدیرعامل توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران، خرید برق انرژیهای نو و انرژیهای خورشیدی را مورد اشاره قرار داد و گفت: خانوادهها میتوانند مثلاً نیروگاه کوچک خورشیدی 5 کیلوواتی را در بام ساختمان خود راهاندازی کنند و برق تولیدی آن را به ادارات برق بفروشند.
وی افزود: هر کیلوواتساعت را قبلاً 800 تومان میخریدیم که قیمت خریداری از سوی وزارت نیرو افزایش یافته و امسال به قیمت 1030 تومان (حدود 13 برابر) خریداری میکنیم در حالی که به طور معدل برق را به 80 تومان به مشترکین میفروشیم که قرارداد خرید برق خورشیدی به مدت 20 ساله میباشد و هر سال افزایش نرخ داریم.
کاهش تلفات انرژی شبکه توزیع برق استان به 8/9 درصد
مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجانشرقی در مورد تلفات انرژی شبکه توزیع برق شرکت هم توضیح داد و گفت: تلفات شبکه این شرکت در سال 94 بیش از 46/13 درصد بوده که با تلاش همکارانم در شهریور امسال به 8/9 درصد رسیده که از میانگین 10 درصد کشوری بهتر است.
وی همچنین اظهار داشت که مجموعاً در قالب طرح جهادی وزارت نیرو برای این طرح، تلفات شبکه توزیع برق کشور از 16 درصد در سال 94 به زیر 10 درصد در حال حاضر رسیده است.